Schilderworkshop Winterkleuren

kleurenleer

Intensieve Workshop praktisch kleuren mengen en introductie kleurenleer

2 dagen. aan de hand van praktische oefeningen en goede uitleg leer je methodisch kleuren te benoemen en te mengen

Voor wie

 • Voor beginners en gevorderden, 6 tot 10 deelnemers.

Wat gaan we doen?

Kleur is het meest opwindende element van de schilderkunst, maar ook het moeilijkste. Aan de hand van praktische oefeningen en goede uitleg leer je methodisch kleuren te benoemen en te mengen

        • de drie dimensies van kleur worden uitgelegd met voorbeelden
        • in een aantal schilderoefeningen (stilleven) met verschillende kleurpaletten gaan we die dimensies onderzoeken
        • je leert iets over licht en hoe wij zien
        • je leert hoe je snel en efficient elke kleur die je zoekt op je palet kunt mengen
        • we kijken hoe we een kleur die we voor ons zien kunnen beoordelen

        

techniek

  • Olieverf op papier, doek of paneel
  • zorg ervoor dat je de kleuren hebt in olieverf die op de materiaallijst worden genoemd, of bestel de workshop inclusief verf. kwasten, palet en ander gereedschap wel zelf meenemen!
Wanneer:  8 en 9 februari 2020

  • zaterdag en zondag van 10u00 tot 16u00,  met een uur lunchpauze.

Locatie

 • Atelier Raymond Huisman Binnenkant 39 1011BM Amsterdam

Prijs

 • workshop 2 dagen: € 175 incl. 21% btw.  Inclusief verf +15 euro

Heb je interesse om deze workshop te volgen maar kan je niet op deze dagen? Laat het weten, dan sturen we je een berichtje als de cursus weer ingepland wordt.

Meer informatie


Deze workshop wordt 2 keer gehouden deze zomer.

Algemeen over de cursussen, de dagworkshops en weekendworkshops

Voor tekenen en schilderen naar de waarneming ben je bij mij aan het goede adres.
De mens staat als onderwerp in mijn cursussen centraal. We behandelen portret, naakt- en gekleed model, in interieur. Vaak poseren mensen voor ons, soms maken we een kopie naar een meester, of behandelen we speciale onderwerpen, zoals kleding of interieur.
De lesdoelen van de workshops zijn natuurlijk specifieker dan de seizoenscursussen van 10 of 12 lessen. Workshops gaan over een speciale vaardigheid en inzicht. Je kunt er je niveau op een special onderdeel verhogen en kennis maken met mijn manier van lesgeven.
Ik laat je zien hoe je kunt denken over kleur en werken met verf, wat perspectief betekent, hoe anatomie of eenvoudige, schematische grondvormen ons kunnen helpen. Hoe je kunt zorgen dat dergelijke kennis je dient, in plaats van in de weg staat. Wat het onderwerp van de workshop ook is.

De Zomer- en Winterworkshops: twee weekends rond een week

In de zomervakantie en de voorjaarsvakantie in februari zijn er workshops van een weekend  en vijf doordeweekse dagen. Vaak zijn er twee weekendworkshop voor en na de weekworkshop die vaak op elkaar aansluiten. Niet alleen letterlijk, maar ook wat onderwerp betreft. Je kunt er dus voor kiezen je workshop langer of korter te maken.

Weekend- of dagworkshops de rest van het jaar

zijn soms geclusterd tot een korte cursus, zoals een tiendaagse zaterdagserie over anatomie. Vaak ook zijn het een of tweedaagse workshops over specifieke onderwerpen.
Je kunt instappen in elke cursus op elk niveau. Veel deelnemers zijn beginners, andere gevorderd en sommigen schilderen al vele jaren. Elke les kan op verschillende niveaus worden benaderd, waardoor je feitelijk een persoonlijk leerplan kunt samenstellen.