workshop handen voeten tekenen

Handen en voeten leren tekenen, workshop weekend  1 en 2 februari 2020

In deze tweedaagse workshop leer je een aantal manieren  om greep te krijgen op de moeilijker onderdelen van het tekenen van de menselijke figuur: handen en voeten.

Zo krijgt je tekening handen en voeten!

Inhoud van de workshop

Dag 1: Het tekenen van handen

  • De eerste morgen krijg je uitleg in enkele kleine colleges. Met afbeeldingen en oefeningen worden belangrijke vereenvoudigingen en uitgangspunten uitgelegd, zodat je altijd snel greep kan krijgen op de complexe vormen van de handen. Je leert om geometrische principes te gebruiken en te beginnen met sterk vereenvoudigde vormen. Daarna krijg je anatomie informatie. Je oefent door voorbeelden na te tekenen, en ook je eigen handen .
  • In de middag komt een model. In poses van 15 tot 30 minuten kun je zo handen met meer rust bestuderen .

Dag 2: Het tekenen van voeten

  • De tweede dag richten we ons op de voeten. We verdelen de dag  op dezelfde wijze, maar nu dus met aandacht voor de voet, en overeenkomsten met de hand.
  • Je werkt met je eigen tekenmateriaal naar keuze

Techniek

  • Je kunt tekenen met materiaal van je keuze

Wanneer

1 en 2 februari 2020
op zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00 met een lunchpauze van 12:30 en 13:30

Heb je interesse om deze workshop te volgen maar kan je niet op 1 en 2 februari? Laat het weten, dan sturen we je een berichtje als de cursus weer ingepland wordt.

Voor wie

  • Voor beginners en gevorderden, 6 tot 10 deelnemers.

Locatie

  • Atelier Raymond Huisman Binnenkant 39 1011BM Amsterdam

Prijs

  •  2 dagen: € 185,–   inclusief model en 21% btw
  • 1 dag:  € 100,– inclusief model en 21% btw

Meer informatie

Uitleg workshop handen en voeten

We tekenen dit weekend twee dagen naar voorbeelden.  Je tekent naar model, maar ook je eigen handen en of voeten. Je leert de moeilijkste details van het menselijke figuur.  ‘s Morgens krijg je eerst uitleg in kleine colleges met afbeeldingen. Zo leer je over de belangrijke kenmerken en principes. Je oefent belangrijke vereenvoudigingen en uitgangspunten, zodat je snel greep kan krijgen op de complexe vormen van handen en voeten. We beginnen met sterk vereenvoudigde vormen en geometrische principes; waarin daarna de anatomie wordt toegelicht. Je tekent de voorbeelden na, en ook je eigen handen en/of voeten, zodat je de vereenvoudigde grondvormen leert doorgronden. In de middag is er een model. In standen van 15 tot 30 minuten kun je dan wat verder in te gaan op de nieuw geleerde vormen. Gewapend met deze kennis en wat oefening zul je meteen zien hoeveel beter je tekeningen worden.

Deze workshop wordt 1 keer gehouden deze maand. In lenteseizoen 2020 zal deze workshop worden herhaald. Een vergelijkbare, aanvullende workshop van twee dagen besteedt aandacht aan andere lastige details: ogen oren, neus en mond. Eerstvolgende keer in het winterseizoen 2020 (data binnenkort bekend)

Algemeen over de cursussen, de dagworkshops en weekendworkshops

Voor tekenen en schilderen naar de waarneming ben je bij mij aan het goede adres.
De mens staat als onderwerp in mijn cursussen centraal. We behandelen portret, naakt- en gekleed model, in interieur. Vaak poseren mensen voor ons, soms maken we een kopie naar een meester, of behandelen we speciale onderwerpen, zoals kleding of interieur.
De lesdoelen van de workshops zijn natuurlijk specifieker dan de seizoenscursussen van 10 of 12 lessen. Workshops gaan over een speciale vaardigheid en inzicht. Je kunt er je niveau op een special onderdeel verhogen en kennis maken met mijn manier van lesgeven.
Ik laat je zien hoe je kunt denken over kleur en werken met verf, wat perspectief betekent, hoe anatomie of eenvoudige, schematische grondvormen ons kunnen helpen. Hoe je kunt zorgen dat dergelijke kennis je dient, in plaats van in de weg staat. Wat het onderwerp van de workshop ook is.

De Zomer- en Winterworkshops: twee weekends rond een week

In de zomervakantie en de voorjaarsvakantie in februari zijn er workshops van een weekend  en vijf doordeweekse dagen. Vaak zijn er twee weekendworkshop voor en na de weekworkshop die vaak op elkaar aansluiten. Niet alleen letterlijk, maar ook wat onderwerp betreft. Je kunt er dus voor kiezen je workshop langer of korter te maken.

Weekend- of dagworkshops de rest van het jaar

zijn soms geclusterd tot een korte cursus, zoals een tiendaagse zaterdagserie over anatomie. Vaak ook zijn het een of tweedaagse workshops over specifieke onderwerpen.
Je kunt instappen in elke cursus op elk niveau. Veel deelnemers zijn beginners, andere gevorderd en sommigen schilderen al vele jaren. Elke les kan op verschillende niveaus worden benaderd, waardoor je feitelijk een persoonlijk leerplan kunt samenstellen.
.