Teken of schilder een model in Opera kostuum

Workshop teken of schilder een model in Opera kostuum

Begin dit jaar werden kostuums van de Nederlandse Opera verkocht. Ik heb er een paar weten te bemachtigen die prachtig monumentaal plooien. 

Voor wie

  • Voor beginners en gevorderden, 6 tot 10 deelnemers.

Wat gaan we doen?

  • Zaterdagmorgen gaan we het model in kostuum in verschillende poses tekenen. Na een aantal korte standen om het model te leren kennen, komt een lange stand tot de lunchpauze. In de middag doe we een lange pose, zodat er eventueel kan worden geschilderd, of getekend met zwart en wit krijt op grijs papier, houtskool of pastel. 
  • Zondag doen we dit op dezelfde manier, met een ander kostuum
  • Je werkt met je eigen tekenmateriaal of volgt mijn klassieke aanpak of alla prima palet, naar keuze

techniek

  • naar keuze tekenen of schilderen. beginners houtskool op papier.

Meer informatie

Workshop tekenen naar model in operakostuum

We tekenen of, voor gevorderden, schilderen dit weekend twee dagen naar model on Operakostuum. We beginnen met tekenen van korte poses, van tien tot 20 minuten, om het model en de eigenschappen van de stof van het kostuum enigszins te leren kennen. Na een korte theepauze zal vanaf 11u15 het model in kostuum poseren in een pose staan tot de middagpauze. In de middag wordt een stand aangenomen voor de hele middag.
Beginners werken met houtskool gevorderden gebruiken materiaal naar eigen keuze.
Zaterdag en zondag worden verschillende kostuums gebruikt.

Algemeen over de dagworkshops en weekendworkshops

Wie echt wil leren tekenen en schilderen naar de waarneming is bij mij aan het goede adres.
De mens staat als onderwerp in mijn cursussen centraal. We behandelen portret, naakt- en gekleed model, in interieur. Vaak poseren mensen voor ons, soms maken we een kopie naar een meester, of behandelen we speciale onderwerpen, zoals kleding of interieur.
De lesdoelen van de workshops zijn natuurlijk specifieker dan de seizoenscursussen van 10 of 12 lessen. Workshops gaan over een speciale vaardigheid en inzicht. Je kunt er je niveau op een special onderdeel verhogen en kennis maken met mijn manier van lesgeven.
Ik laat je zien hoe je kunt denken over kleur en werken met verf, wat perspectief betekent, hoe anatomie of eenvoudige, schematische grondvormen ons kunnen helpen. Hoe je kunt zorgen dat dergelijke kennis je dient, in plaats van in de weg staat. Wat het onderwerp van de workshop ook is.

De Zomer- en Winterworkshops: twee weekends rond een week

In de zomervakantie en de voorjaarsvakantie in februari zijn er workshops van een weekend  en vijf doordeweekse dagen. Vaak zijn er twee weekendworkshop voor en na de weekworkshop die vaak op elkaar aansluiten. Niet alleen letterlijk, maar ook wat onderwerp betreft. Je kunt er dus voor kiezen je workshop langer of korter te maken.

Weekend- of dagworkshops doorheen de rest van het jaar

zijn soms geclusterd tot een korte cursus, zoals een tiendaagse zaterdagserie over anatomie. Vaak ook zijn het een of tweedaagse workshops over specifieke onderwerpen.
Je kunt instappen in elke cursus op elk niveau. Veel deelnemers zijn beginners, andere gevorderd en sommigen schilderen al vele jaren. Elke les kan op verschillende niveaus worden benaderd, waardoor je feitelijk een persoonlijk leerplan kunt samenstellen.
.

Wanneer:

16 en 17 juni 2019
(op zaterdag en zondag van 10:00 tot 16:00 met een lunchpauze van 12:30 en 13:30)

Heb je ook interesse om deze workshop te volgen maar kun je niet op 16 en 17 juni? Laat het weten, dan sturen we je een berichtje als de cursus weer ingepland wordt.

Voor wie

    • zaterdag en zondag van 10u00 tot 12u30, 13u30-16u00

Locatie

  • Atelier Raymond Huisman Binnenkant 39 1011BM Amsterdam

Prijs

  • workshop Workshop tekenen of schilderen naar model in Operakostuum 2 dagen inclusief model: € 185,– incl. 21% btw   1 dag  € 100,– incl. 21% btw