Teken- en schildercursussen bij Raymond Huisman

Leer klassiek tekenen en schilderen bij Raymond Huisman in zijn atelier vlakbij de Nieuwmarkt in Amsterdam

Portretschilderen en modeltekenen naar de waarneming zijn specialismen van Raymond Huisman. In zijn ruime atelier geeft hij cursussen en workshops aan kleine groepen (door de coronamaatregelen nu maximaal acht) of privelessen. Ook online begeleiding behoort tot de mogelijkheden.  In al deze lessen komen zowel de basistechnieken als specifieke onderwerpen naar voren.

Een bijzondere lesmethode op basis van oude technieken en nieuwe inzichten

Door  zijn jarenlange ervaring als docent met zijn ruime kennis  te combineren, blijft Raymond zijn eigen cursusmethode steeds verder ontwikkelen. Het is daardoor mogelijk op elk niveau in te stappen en een individueel lesdoel na te streven in de cursus. De mens staat in de les als onderwerp vaak centraal. Alle kunde die aan de orde dient te komen in klassieke en modernere teken- en schilderlessen komt perfect aan bod rond de onderwerpen model- en portret. Ook perspectief, inzicht in licht-donker enzovoort, hoewel die soms beter aan de hand van stillevens of het kopiëren van schilderijen van grote meesters kunnen worden behandeld. Raymond leert je, heel algemeen gezegd,  beter kijken naar vorm en kleur en hoe dat te vertalen in lijn en vlak, in krijt of verf.  Meer specifiek leer je wat een efficiënte opbouw in je werk is. Hoe dat in het verleden werd gedaan, en hoe je die principes ook op hele andere manieren kunt toepassen.  Je zult merken dat je daarmee niet alleen je kleuren levendig houdt, maar heel anders over kleur en vorm gaat denken. Hij helpt je om je werk naar een hoger niveau te brengen – in je eigen stijl. Want uiteindelijk geven deze inzichten je gereedschappen om zelf een goede aanpak te bedenken voor wat jij wilt. Of je nu impressionistisch, klassiek, grafisch of nog  anders werkt.

Het atelier is gelegen op Binnenkant 39, vlakbij de Amsterdamse Nieuwmarkt en Centraal Station.

Voor elke cursus of workshop tekenen en schilderen geldt..

Instappen op elk niveau: beginners, gevorderden & professionals.
Persoonlijke begeleiding bij wat jijzelf wilt bereiken (zowel binnen een cursus, workshop als prive).
We werken vaak met echte modellen, goed demonstratiemateriaal en goed uitgelichte stillevens.
Training in waarneming als basis voor jouw werk.
alle grondbeginselen van de teken- en schilderkunst worden behandeld.
In de schildercursussen of introductie-workshops leer je alla prima technieken maar ook klassieke onderschilderingen
Een les gemist? Inhalen kan in principe binnen de periode van de cursus
Professionele ambitie? Leer bij of meer over kleurenleer, anatomie, perspectief. Voor schilders – maar ook illustrators of concept artists.
Plezier in wat je doet, met wie je werkt, in een fantastische omgeving.

Raymond Huisman heet je van harte welkom en helpt je graag naar jouw volgende niveau.