algemene informatie over lessen bij Raymond Huisman

Leer klassiek tekenen en schilderen bij Raymond Huisman in zijn atelier vlakbij de Nieuwmarkt in Amsterdam

Portretschilderen en modeltekenen naar de waarneming zijn specialismen van Raymond Huisman. In zijn ruime atelier geeft hij cursussen en workshops aan kleine groepen (zes tot maximaal tien personen) of privelessen. Ook online begeleiding behoort tot de mogelijkheden.  In al deze lessen komen zowel de basistechnieken als specifieke onderwerpen naar voren.

De mens staat in de les als onderwerp vaak centraal. Alle kunde die aan de orde dient te komen in klassieke en modernere teken- en schilderlessen komt perfect aan bod rond de onderwerpen model- en portret. Ook perspectief, inzicht in licht-donker enzovoort, hoewel die soms beter aan de hand van stillevens of het kopiëren van schilderijen van grote meesters kunnen worden behandeld. Raymond leert je, heel algemeen gezegd,  beter kijken naar vorm en kleur en hoe dat te vertalen in lijn en vlak, in krijt of verf.  Meer specifiek leer je wat een efficiënte opbouw in je werk is. Hoe dat in het verleden werd gedaan, en hoe je die principes ook op hele andere manieren kunt toepassen.  Je zult merken dat je daarmee niet alleen je kleuren levendig houdt, maar heel anders over kleur en vorm gaat denken. Hij helpt je om je werk naar een hoger niveau te brengen – in je eigen stijl. Want uiteindelijk geven deze inzichten je gereedschappen om zelf een goede aanpak te bedenken voor wat jij wilt. Of je nu impressionistisch, klassiek, grafisch of nog  anders werkt. De lessen gaan over kijken en hoe de illusie van ruimte op het platte vlak tot stand komt, niet over specifieke stijl-oplossingen daarvoor.

Een bijzondere lesmethode op basis van oude technieken en nieuwe inzichten

Door  zijn jarenlange ervaring als docent met zijn ruime kennis  te combineren, blijft Raymond zijn eigen cursusmethode steeds verder ontwikkelen. Het is daardoor mogelijk op elk niveau in te stappen en een individueel lesdoel na te streven in de cursus. Als  beginner volg je gewoon het programma. Ben je gevorderd of zelfs professioneel, dan start je waar je interesse ligt en kan je af en toe oefeningen verwachten waarbij je de basis nog eens opnieuw, vanuit een ander perspectief bestudeert. Raymond heeft een passie voor het vinden van de overeenkomsten tussen verschillende methoden van aanpak, wat heeft geleid tot een eigen systeem, die alle goede dingen combineert. Het belangrijkste is echter de kern van de basis die je al kent, dieper te leren doorgronden. Echte groei van je vaardigheden vraagt meestal eerder een dieper begrip van de basis, dan specialistische kennis.

De cursussen worden gehouden in Raymonds’ atelier aan de Binnenkant 39, vlakbij de Amsterdamse Nieuwmarkt.

Voor elke cursus of workshop tekenen en schilderen geldt..

Instappen op elk niveau: beginners, gevorderden & professionals.
Persoonlijke begeleiding bij wat jijzelf wilt bereiken (zowel binnen een cursus, workshop als prive).
We werken vaak met echte modellen, goed demonstratiemateriaal en goed uitgelichte stillevens.
Training in waarneming als basis voor jouw werk.
alle grondbeginselen van de teken- en schilderkunst worden behandeld.
In de schildercursussen of introductie-workshops leer je alla prima technieken maar ook klassieke onderschilderingen
Een les van de cursus gemist? Inhalen kan in principe binnen de periode van de cursus. Dit geldt niet voor de workshops.
Professionele ambitie? Leer bij of meer over kleurenleer, anatomie, perspectief. Voor schilders – maar ook illustrators of concept artists.

Raymond Huisman heet je van harte welkom en helpt je graag naar jouw volgende niveau.

Wanneer

cursussen zijn op woensdagavonden (19:30-22:00), donderdagochtenden (10:00-12:30), -middagen (13:30-16:00)  en -avonden (19:30-22:00). Workshops in weekends (10-16u met uur lunchpauze) of ’s zomers twee- of driemaal een week (vijf dagen, zelfde tijden). Zie de agenda voor precieze lesdata.

Waar

atelieradres: Binnenkant 39, 1011BM Amsterdam

Kosten

De modelcursussen kosten per tien lessen 390 euro inclusief btw en model. De donderdagcursussen overdag hebben om de week model, dus niet alle lesdagen. Deze cursussen kosten per tien lessen 356 euro inclusief btw en model.

Workshops varieren in prijs tussen 110 euro tot 130 euro per lesdag, inclusief btw.

Privelessen kosten 75 euro per uur inclusief 21% btw.  Het aantal uren per sessie kan individueel worden afgesproken, net als de lesdagen.

Privelessen met meerdere personen kosten per 2 personen 64 euro p.p./u.  3 personen= 53 euro p.p./u. en 4 personen of meer =42 euro p.p./u. (alle prijzen inc. 21% btw)

Eventuele modelkosten zijn bij privelessen niet inbegrepen. Deze zijn 22 euro exclusief btw per uur.